Új állatos oldal a láthatáron!

Itt a Pet4you

Szinte nincs ember, aki ne szeretne valamilyen állatot. Vagyunk kutyásak, macskásak, van aki a nyulakért, más a hüllőkért rajong, egyesek halakat gyűjtenek, de valamilyen „dilije” mindünknek van. Ennek megfelelően állatos honlapokkal, blogokkal és cikkekkel szinte Dunát lehet rekeszteni. A kölykök különösen cukik, az aranyos állattal pedig mindent el lehet adni, nem? Az évek során sok állatos honlapot találtam már, ebből sok elhalt, nem gondozta senki tovább, mások felett egyszerűen eljárt az idő. Ebbe a térbe robbant bele a Pet4you, amit nem régiben fedeztem fel magamnak. Azt hiszem, épp a kölyök nevelésről keresgéltem és így találtam el az oldalra, de az is lehet, hogy csak maine coon képeket keresgéltem, mert imádom nézegetni ezeket a gyönyörű macskákat. De lényeg a lényeg, odataláltam a Pet4you oldalára és maradtam is.

Mi tetszik benne?

Első ránézésre a dizájn. Persze, tudom, ne ítélj külső alapján, de azért az első benyomás elmondhatjuk, hogy kellemes volt. Ez egy mai honlap, nem egy tíz éves őskövület. Én elég rendszerető vagyok, ha a számítógépről és a tárolásról van szó, úgyhogy nekem nagyon fontos az áttekinthető menü is. Úgyhogy nekem hamar meglett a jó véleményem a külcsínről. Jöhetett a belbecs. Igazából volt már kutyám is, macskám is életem során, úgyhogy mindkét menüt érdekesnek találtam volna, de mégsem pécéztem ki egyik fajt se magamnak. Ehelyett a fajtakeresővel szórakoztam. Láttam valahol már hasonlót, de ez a verzió ismét sokkal korszerűbben, interaktívabban segít kiválasztani a nekünk megfelelő kutyát avagy macskát. Van itt ezen kifejezetten a kölyökkorral foglalkozó cikksorozat, talál, elvesztett állatok fóruma, kutyabarát strandok, szállások felsorolása és állatorvosi tanácsok. Igazából minden, amire szükségünk lehet, ha frissen lettünk állattulajdonosok vagy jobban el szeretnénk mélyülni az állatgondozásban.

Cute Dog Pets Cat

Főbb menüpontok

Bocsánat, de hátulról kezdem, mert elpazaroltam vagy fél órát a Zállatorvos videókra. Ez egy külön oldal a Zállatorvos youtube csatornának, aki közérthetően, illusztrációkkal és marha szórakoztatóan magyaráz általános állatorvosi tényeket, olykor megszakítva egy egy sztory-val is a sort. Kicsit az arc nélküli manus stílusát képzeljétek el, csak szakmai témát fordítván le laikusoknak és persze kevesebb animációval. Szóval miután ezen jót okultam és derültem, ránéztem a többi tartalomra is. A Pet4you különböző eseményeket is összegyűjt, illetve szervez, kutya és macskakiállításokról ad hírt. Emellett összegyűjt mindenféle állatorvosi rendelőt, állatkozmetikát, patikát, kutyasulit, kutyás strandot és minden olyan ismert helyet, ahova akár kedvencünkkel közösen is ellátogathatunk. Nekem a térkép nézet külön segítség, máskülönben vajmi nehéz lenne kitalálni, melyik van hozzám a legközelebb, vagy mikor hova érdemes ellátogatni.

A Kölyökidő menü nagyon élvezetesen, részletesen ír a kutyák avagy macskák fejlődéséről. Gyakorlatilag pár napos, egy hetes, két hetes és így tovább, igen részletesen felosztott életszakaszokban veszi végig a tudnivalókat, kicsit a kismama portálokon található hétről hétre naplókat juttatta az eszembe. Mindenesetre hasznos és könnyen lapozható jegyzet bárkinek, aki az állattartás sűrűjébe és tudni szeretné, mikor mivel számoljon.

A Fajtakeresővel szintén el lehet ütni az időt. Alapvetően ABC sorrendben sorolja fel a fajtákat, amit aztán több tucat szűrővel szűkíthetünk tovább. Jó nagy és szép minőségű képekkel dolgozik, úgyhogy akinek a küllem is szempont, nem kell folyton ki be lépkednie a fajta adatlapokból vissza a szűrőbe, hogy rendesebben megnézhesse. A méret kutyáknál öt csoportra, macskáknál csak kettőre van osztva a további szűrők pedig figyelembe veszik az állat különböző jellemzőit. Vannak külső jegyek, mint méret, szőrhullajtás, ápolási igény, vannak jellemvonások, mint mozgásigény, játékosság, intelligencia és más élőlényekhez való viszony, mint más állatok, gyerekek avagy egy egész családdal való kompatibilitás. Persze nem muszáj mindegyiket használni, de a lehetőség ott van. Ha kutya vagy macska választás előtt állunk, nem árt eljátszadozni vele, de én például arra használtam, hogy saját tudásomat teszteljem egy egy kutyafajtáról: be tudom-e úgy állítani a szűrőket, hogy ott legyen benne? Mert ehhez ugyebár ismerni kell a fajta jellemzőit.

Nap Dog Cat

A kutyákról macskákról kimerítően írnak nagyjából azonos szempontok alapján. Rengeteg cikket találunk gondozásról, nevelésről, kozmetikán át az örökbefogadási tippekig. A sok sok praktikus tanács mellett találunk különféle érdekességeket is, ahol macska akupunktúrán át a híres macskákig mindenféle témájú cikkeket találunk. A kutyákról azonos menüpontok alapján olvashatunk, van itt szocializáció, kozmetika, anatómia és etetés témában is jó néhány írás.

Úgyhogy bátran ajánlom minden olyan állattartónak vagy leendő állattartónak a honlapot, aki szeretne többet megtudni kedvence szokásairól, vagy ötletekre vágyik, hogyan nevelhetné, gondozhatná, milyen programokat szervezhetnének közösen. Persze minden állattartó kicsit hazabeszél, és szeret elmélyülni olyan forrásokban, ahol a saját véleményével találkozik, de igazán érdemes nyitott szemmel olvasgatni. Legjobban a kedvencünk jöhet ki belőle.

The following two tabs change content below.

HEAdmin

Latest posts by HEAdmin (see all)