Hírek

Budapest Calling – a szakma csúcsa

Idén harmadik alkalommal került sor a tíz éves Humán Erőforrás Alapítvány (HEA) szervezte Budapest Calling – Nemzetközi call center szakkiállításra, melynek helyszínt a Hungexpo A pavilonja biztosított.

A nagy érdeklődésre számot tartó nemzetközi eseményre tíz országból érkeztek a látogatók, a rendezvény kiváló alkalmat biztosított a szakma innovációinak bemutatására, a tapasztalatcserére, az új üzleti és személyes kapcsolatteremtésre.

Budapest Calling nyitó

Több mint ezer látogató
A rendezvényen részt vevő cégek közül a legtöbb contact center megoldást kínált a látogatóknak (30 százalék), 17 százalékuk contact center szolgáltatással jelentkezett. Contact center eszközöket a kiállítók 11 százaléka hozott el a rendezvényre, 17 százalékuk contact center tanácsadással foglalkozik. Az ICT megoldások 9 százalékban képviseltették magukat, a HR szolgáltatások pedig 11 százalékban, a fennmaradó 6 százalék pedig egyéb szolgáltatást takar.

Közel ezren regisztráltak a Budapest Calling weboldalán (www.budapestcalling.hu), ám a helyszínen jóval többen látogatták a rendezvényt, hiszen idén először három másik szakmai kiállítással egyszerre zajlott a Hungexpo Budapest Vásárváros területén az esemény.

A regisztrált látogatók közül döntő többségük a telekommunikációs és a pénzügyi szektorból jelentkeztek (34, illetve 19 százalék), képviselte magát a kereskedelem, vendéglátás, kiszervezés, közigazgatási szektor is.

Látogatók
A regisztrált látogatók 17 százaléka a felső vezetők közül került ki, többségük (36 százalék) a call center – contact center vezető volt, az IT vezetők pedig a látogatók 12 százalékát tették ki.

Félszáz előadás
A kiállításon félszáz előadást tartottak a szakma képviselői, közülük több angol nyelven zajlott. Az eseményen kiemelt szerep jutott az előadásoknak is. Az Avaya szakértője, Maciej Parvi, a contact centerek hatékony kihasználási lehetőségeiről beszélt. Vincent Vanden Bosche, az ECCCO elnöke az európai benchmark kutatás magyar adatait ismertette.

Patrick Ort

Csendes Balázs, IBM arról beszélt, hogyan lehet személyes ismerősünk az ügyfél. A T-Systems cégének, a Daten-Kontor képviseletében Hraskó Gábor tartott előadást az új IVR fejlesztése jelentette kihívásokról. A román Mediatel képviseletében Dan Mazilu beszélt, melyben a magyar piacra szánt call és contact center szolgáltatásukat mutatta be. A Genesys előadója, Patrick Ort a többcsatornás és a csatornák közötti kommunikáció jelentette kihívásokról beszélt. Györgypál László, a TCT fejlesztési igazgatója a hosztolt megoldásokat ismertette, melyek szerinte kiváltják a közeljövőben a telepített megoldásokat.

Speed lead
Az érdekes programok is vonzották a látogatókat és a kiállítókat egyaránt. Az idén első alkalommal megszervezett Speed Lead – üzleti rapid randi rendkívül népszerűnek bizonyult. Ez egy olyan gyors  tárgyalási lehetőség, ahol 10 perc alatt olyan szállítók és vevők  váltják egymást a tárgyalóasztaloknál, akik jellemzően még nem üzleti partnerek.

Speed lead
Mindkét fél számára értékes, új kapcsolatokat adott ez a tárgyalási módszer, a vevők pedig egy óra alatt olyan ajánlatokat ismerhettek meg, amelyekkel még feltehetően nem találkoztak. A tapasztalat azt mutatta, hogy mindkét fél az új tárgyalási formát érdekesnek tartotta, főként az eladóknak jelentett kihívást, a vevői oldalon kifejezetten élvezték, hogy tíz perc alatt kiderült, lesz-e a standon folytatása a beszélgetésnek.

A szállítói oldalnak főként a kiállításon tudatosult a Speed Lead hasznossága – itt már egyértelmű előnyként élték meg, hogy tárgyalhattak. Az is érdekes, hogy szó szerint az utolsó percben, a kiállításon jelentkeztek az érdeklődő vevők – akiket így hatékonyan össze lehetett hozni a szállítókkal.

Díjazott szakma
A rendezvényen osztottak ki több díjat is. Veszelovszki Katinka és Hoffmann Mariann a Budapest Calling 2011-es illetve 2012-es arcai is segédkeztek a díjátadásnál, akik maguk is emléklapot kaptak a HEÁ-tól. Eztuán az Együtt a minőségi ügyfélkapcsolatokért díjakat adták át.

Szakember kategóriában a díjazottak Pauks Felícia, Podhorányi László és Szabó Tímea voltak. Nagyvállalat kategóriában a díjazott a GfK, KKV kategóriában pedig az Algotech volt.

Együtt a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Az idén első alkalommal meghirdetett, a legjobb rehabilitációs munkahelynek járó Re(h)call Díjat az Axa Bank Magyarországi Fióktelepe vihette el.

The following two tabs change content below.

HEAdmin

Latest posts by HEAdmin (see all)