Bojler vásárlásom története

Történt egyszer, hogy megnyitottam a fürdőszobában a csapot és vártam a melegvizet. De hiába vártam, mivel nem jött. Ez egy olyan probléma, amivel a modern ember hirtelen nem is tud mit kezdeni, hiszen annyira egyértelmű, hogy amikor az ember megnyitja a melegvíz csapot, akkor abból kisvártatva elkezd folyni a meleg víz. De most nem. Ahogy folyt a kezemre a hideg víz, egyre inkább kikristályosodott bennem, hogy ennek nem lesz jó vége.

Vízmelegítő a hibás?

A csöveket követve eljutottam a bojlerhez. Mivel családi házban lakok, ezért nincs távfűtés vagy házközponti vízmelegítő bojler vagy ilyesmi. Egy mezei, hagyományos bojler van a fürdőszobám falára szerelve. Egy elektromos bojler. Ami nem működik. Szerelőt hívtam hát hozzá, és reménykedtem a legjobban, de sajnos a szerelő is azt mondta, hogy ez a bojler sajnos kakukk. Az előző éjjeli vihar és villámlás közben lehetett valami, amitől megadta magát a készülék. A javítása sem lenne sokkal olcsóbb, mint egy új bojler vásárlás, úgyhogy utóbbi mellett döntöttem.

vízmelegítő bojler

Bojler vásárlás

A szerelő tudott ajánlani néhány típust, hogy azok közül vásároljak. Mondta, hogy a közelben van egy Praktiker, de ő a helyemben online vásárolna bojler készüléket, mivel úgy sokkal olcsóbb, mint egy Praktikerben, Obiban vagy hasonló áruházban. Belegondolva rájöttem, hogy igaza van… ugyanazt a készüléket kapom meg akkor is, ha bemegyek egy üzletbe, és ugyanazt, ha online rendelem meg. A különbség annyi, hogy ha online vásárolok bojler készüléket, akkor olcsóbb és házhoz hozzák – csak 1-2 napot kell rá várni. De ha ezzel több ezer forintot megspórolhatok, hát legyen!

A bojler beszerelése

A Ventil-Team webáruházból rendeltem végül bojlert, mert ott volt raktáron, jó áron. Meglepő módon már másnap meg is érkezett a bojler, így a szerelőt kellett csak visszacsábítanom, hogy szerelje fel az új vízmelegítőt. Körülbelül egy óra alatt meg is volt. Régi bojler le, új fel, szigetelés, nyomáspróba, és voilá! Újra folyik meleg víz a csapból.
Persze ez egy több tízezres nem várt kiadás volt, de annyi előnye mindenképp van a dolognak, hogy a régi, vízköves bojleremet egy új, modernebb, szebb és energia-takarékosabb bojlerre cseréltem. Remélem az évek alatt a kisebb áramfogyasztásnak köszönhetően behozza majd az árát. Persze akik kiszámolják a különbséget, biztosan nevetnek ezen a naív feltételezésen… de úgy gondolom, felesleges bánkódni olyan dolgokon, amikre nincs ráhatása az embernek. Ha egyszer nem lehetett javítani, és új bojler vízmelegítő kellett, hát új kellett. Inkább nézzük derűsen a dolgokat és örüljünk együtt a szép, új, modern bojleremnek!

The following two tabs change content below.

HEAdmin

Latest posts by HEAdmin (see all)